maandag 5 maart 2018

Bietjes-salade met taugé

BIETJES-SALADE MET TAUGE

½ rettich (100 gram)
2 gekookte bietjes (350 gram)
3 eetlepels notenolie
1½ eetlepel (witte wijn)azijn
1 theelepel mosterd
zout
peper
100 gram taugé
4 takjes peterselie


Rettich wassen. Bietjes ontvellen. In rauwkostmolen met staafjessnijder rettich en bietjes in staafjes snijden. In kom doen: notenolie, azijn, mosterd, zout en peper. Tot sausje kloppen. Bietjes erdoor roeren. In vergiet taugé doen. ½ Liter water aan de kook brengen. Over taugé schenken. Goed laten uitlekken. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. In kopje peterselie fijnknippen.
Op 4 bordjes taugé uitspreiden. Hierop bietjesmengsel scheppen. Peterselie erover strooien.
Lekker bij gebakken schelvis en aardappelpuree.

4 personen

voedingswaarde : 120 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 5 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip maart 1987

Geen opmerkingen: