KALKOENFILET MET SOJASAUS
6 eetlepels sojasaus
1 eetlepel medium sherry
½ eetlepel witte basterdsuiker
4 kalkoenfilets (500 gram)
1 zakje kruidenmix voor kip tandoori (Silvo)
25 gram boter of margarine
1 takje peterselie
In steelpan doen: sojasaus, 1 eetlepel sherry en ½ eetlepel basterdsuiker. Kalkoenfilets in plakjes snijden. Kruidenmix erover strooien. Goed door elkaar scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Peterselie in toefjes verdelen.
In koekenpan boter verhitten. Hierin reepjes kalkoen in 7 minuten roodbruin en gaar bakken. Intussen sojasaus verwarmen. Op schaal kalkoen scheppen. Garneren met toefjes peterselie. Saus in kommetje doen. Apart erbij geven.
Lekker met mihoen en taugésalade.
4 personen
voedingswaarde : 200 kcal p.p.
voor-/ bereidingstijd : 10 / 10 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip maart 1989
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten