maandag 5 maart 2018

Kalkoenfilet met limoensaus

KALKOENFILET MET LIMOENSAUS

1 limoen
2 eetlepels honing
¼ theelepel basilicum
zout
peper
4 kalkoenfilets (500 gram)
1½ eetlepels boter of margarine
½ eetlepel maïzena
(4 verse blaadjes basilicum)


Limoen halveren. Van limoen 2 dunne schijfjes afsnijden voor garnering. Limoen uitpersen (2½ deciliter sap). In steelpan doen: limoensap, honing, ½ deciliter water, basilicum, zout en peper. Tot gebruik afgedekt wegzetten.
Kalkoenfilets inwrijven met zout en peper. In koekenpan (met antiaanbaklaag) boter verhitten. Kalkoenfilets in 15 minuten gaar en goudbruin bakken. Halverwege keren. Intussen in kommetje maïzena met 1½ eetlepel koud water tot glad papje roeren. Al roerend limoen-honingmengsel verwarmen. Maizenapapje toevoegen. Blijven roeren tot licht gebonden saus. Limoenschijfjes halveren. Over 4 borden filets verdelen. Over filets saus verdelen. Garneren met limoenschijfjes (en eventueel basilicumblaadjes).
Lekker met gebakken krieltjes en kropsla.

4 personen

voedingswaarde : 180 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip maart 1989

Geen opmerkingen: