GEBAKKEN GAMBA’S MET KRUIDIGE BOTERSAUS
½ courgette (150 gram)
4 gekookte gamba’s
75 gram boter of margarine
2 takjes peterselie
1 deciliter droge witte wijn
½ theelepel basilicum
1 teentje knoflook
zout
peper
Courgette wassen en in lengte halveren. Met eetlepel courgette tot 1 centimeter van rand uithollen. (Uitholsel wordt niet gebruikt.) In heel dunne reepjes snijden. Gamba’s wassen en met keukenpapier droogdeppen. In lengte halveren. 50 gram boter in stukjes snijden. In kopje peterselie fijnknippen.
Op borden courgettereepjes rangschikken. In pan boter verhitten. Gamba’s met opengesneden kant in boter leggen. 4 minuten bakken. Halverwege keren. Over 2 borden verdelen. Aan bakvet toevoegen: wijn, peterselie en basilicum. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Zonder deksel op pan wijn in 3 minuten tot 2/3 laten inkoken. Van vuur af beetje voor beetje boter erdoor kloppen. (Saus mag niet meer koken.) Op smaak brengen met zout en peper. Saus over en naast gamba’s schenken. Lekker met stokbrood.
2 personen
voedingswaarde : 355 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip maart 1988
maandag 5 maart 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten