maandag 5 maart 2018

Gepocheerde kalkoenfilet met luchtige kruidensaus

GEPOCHEERDE KALKOENFILET MET LUCHTIGE KRUIDENSAUS

4 takjes peterselie
4 sprietjes bieslook
4 eetlepels fritessaus
2 eetlepels yoghurt
1 eetlepel kappertjes
zout
peper
2 eieren
2 kalkoenfilets (250 gram)
1 kruidenbouillontablet


In kopje peterselie en bieslook heel fijn knippen. In kom doen: fritessaus, yoghurt, kappertjes, helft van peterselie en helft van bieslook. Door elkaar roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. 1 Ei in 10 minuten hard koken. Laten schrikken. Ei pellen. In stukjes snijden. Met vork fijnprakken. Boven kom eistukjes door zeef wrijven. Rest van peterselie en rest van bieslook erdoor roeren. Boven 2 kommen 1 ei splitsen.
In pan doen: ½ deciliter water, kruidenbouillontablet en kalkoenfilets. Met deksel op pan aan de kook brengen en filets in 15 minuten gaarkoken. Intussen eiwit stijfkloppen (eidooier wordt niet gebruikt). Stijfgeslagen eiwit door saus scheppen. Filets uit pan scheppen. In schuine plakjes verdelen. Over 2 borden plakjes verdelen. Over iedere filet 3 eetlepels saus verdelen. Ei-kruidenmengsel erover strooien. Rest van saus overdoen in sauskom. Apart erbij geven.
Lekker met aardappelkroketjes en witlof.

2 personen

voedingswaarde : 260 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 25 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip maart 1989

Geen opmerkingen: