COURGETTE-MAISSALADE
1 smalle courgette (250 gram)
2 eetlepels olie
2 eetlepels witte wijnazijn
zout
1½ theelepel seasoned pepper (McCormick)
50 gram veldsla
1 citroen
4 eetlepels mais (blik)
½ eetlepel gedroogde kervel
Courgette wassen en kroontje verwijderen. In rauwkostmolen courgette in plakjes schaven. In kom doen: olie, azijn, 1½ theelepel zout en seasoned pepper. Door elkaar roeren. Courgette erdoor scheppen. Afgedekt 1 uur in koelkast zetten. Af en toe omscheppen. Veldsla wassen en (in slamandje) uitslaan. ¼ Deel van citroen raspen (rest wordt niet gebruikt). In kommetje citroenrasp en mais door elkaar roeren.
Op schaal veldsla uitspreiden. Hierop plakjes courgette rangschikken. In midden mais scheppen. Veldsla besprenkelen met rest van olie-azijnsausje van courgette. Courgette bestrooien met kervel. Lekker bij biefstuk en gebakken aardappelen.
2 personen
voedingswaarde : 175 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 10 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip maart 1987
maandag 5 maart 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten