maandag 5 maart 2018

Spaghetti met mossel-tomatensaus

SPAGHETTI MET MOSSEL-TOMATENSAUS

1 ui
500 gram tomaten
8 gevulde groene olijven
300 gram spaghetti
3 eetlepels (olijf)olie
1 teentje knoflook
1 deciliter tomatensap
½ deciliter droge witte wijn
1 theelepel oregano
1½ theelepel basilicum
zout
peper
1 theelepel suiker
300 gram gekookte mosselen


Ui pellen en heel fijnsnipperen. Tomaten enkele tellen onderdompelen in kokend water. Ontvellen. Halveren en zaadjes verwijderen. Tomaten in kleine stukjes snijden.
In pan spaghetti koken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen in koekenpan olie verhitten. Ui 2 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Toevoegen: tomaat, tomatensap, wijn, oregano, basilicum, zout, peper en suiker. Zonder deksel 7 minuten stoven. Olijven en mosselen toevoegen. 3 Minuten meestoven. Op smaak brengen met zout en peper. Spaghetti afgieten. Overdoen in schaal. Mossel-tomatensaus erop scheppen. Lekker met kropsla.

4 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 20 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip maart 1988

Geen opmerkingen: