zondag 4 maart 2018

Scholfilet met champignons en kreeftensaus

SCHOLFILET MET CHAMPIGNONS EN KREEFTENSAUS

100 gram champignons
250 gram scholfilets
zout
peper
1 deciliter droge witte wijn
1 eetlepel boter of margarine
½ blik kreeftensoep (nettogewicht 410 gram)
2 eetlepels koffieroom
1 eetlepel dille (diepvries)


Met keukenpapier champignons schoonvegen. In plakjes snijden. Vis onder koud water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Inwrijven met zout en peper. In pan met wijn, vis in 10 minuten zachtjes tegen de kook aan gaar laten worden (= pocheren). Intussen in koekenpan boter verhitten. Champignons 5 minuten zachtjes bakken. Peper erover strooien. Kreeftensoep erdoor roeren. Aan de kook brengen. Nog 3 minuten zachtjes koken. Af en toe roeren. Met schuimspaan vis uit pan nemen. Overdoen in schaal. Aan saus stoofvocht en koffieroom toevoegen. Al roerende op hoog vuur 2 minuten laten inkoken. Over vis schenken. Dille erover strooien.
Lekker met aardappelpuree en kropsla.

2 personen

voedingswaarde : 300 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip maart 1987

Geen opmerkingen: