zondag 4 maart 2018

Winterwortelsalade

WINTERWORTELSALADE

100 gram rozijnen
500 gram winterwortelen
1 citroen
1 (pers)sinaasappel
½ eetlepel suiker
zout
peper
4 slabladeren
(3 eetlepels sesamzaad)


In kom met heet water rozijnen 5 minuten wellen. Afgieten. Wortelen schrappen en wassen. Boven kom grof raspen. Citroen wassen. ¼ Van schil boven wortel raspen. Citroen en sinaasappel uitpersen. Sap door wortel scheppen. Toevoegen: rozijnen, suiker, zout en peper. Sla wassen en uitslaan. (In droge koekenpan sesamzaad lichtbruin roosteren).
Slabak bekleden met slabladeren. Wortelsalade erop scheppen. (Bestrooien met sesamzaad).

4 personen

voedingswaarde : 165 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 2 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip maart 1980

Geen opmerkingen: