WINTERWORTELSALADE
100 gram rozijnen
500 gram winterwortelen
1 citroen
1 (pers)sinaasappel
½ eetlepel suiker
zout
peper
4 slabladeren
(3 eetlepels sesamzaad)
In kom met heet water rozijnen 5 minuten wellen. Afgieten. Wortelen schrappen en wassen. Boven kom grof raspen. Citroen wassen. ¼ Van schil boven wortel raspen. Citroen en sinaasappel uitpersen. Sap door wortel scheppen. Toevoegen: rozijnen, suiker, zout en peper. Sla wassen en uitslaan. (In droge koekenpan sesamzaad lichtbruin roosteren).
Slabak bekleden met slabladeren. Wortelsalade erop scheppen. (Bestrooien met sesamzaad).
4 personen
voedingswaarde : 165 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 2 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip maart 1980
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten