zondag 4 maart 2018

Aardappelsalade met ananas en walnoten

AARDAPPELSALADE MET ANANAS EN WALNOTEN

5 middelgrote aardappelen
zout
¼ literblikje stukjes ananas
1 appel
3 eetlepels citroensap
3 stengels bleekselderij
12 gepelde halve walnoten
½ bakje magere kwark (125 gram)
versgemalen peper
3 toefjes peterselie


Aardappelen schillen en wassen. In pan, water met zout aan de kook brengen. Aardappelen in 15 minuten bijna gaarkoken. Afgieten en laten afkoelen. In pakjes snijden. In zeef ananas laten uitlekken. Appel schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden. Besprenkelen met 1 eetlepel citroensap. Bleekselderij schoonmaken, wassen en in stukjes van 1 centimeter snijden. 6 walnoten grof hakken. In schaal doen: aardappel, ananas (1 eetlepel achterhouden), appel, bleekselderij en gehakte walnoten. In kommetje sausje roeren van kwark en 2 eetlepels citroensap. Op smaak brengen met zout en peper. Door salade scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Salade nogmaals omscheppen. Garneren met 6 halve walnoten, 1 eetlepel stukjes ananas en toefjes peterselie.

4 personen

voedingswaarde : 475 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 40 / 5 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip maart 1980

Geen opmerkingen: