zondag 4 maart 2018

Kruidenomelet gevuld met lamsvlees en paprika

KRUIDENOMELET GEVULD MET LAMSVLEES EN PAPRIKA

1 ui
1 rode paprika
½ bakje champignons
1 eetlepel citroensap
3 takjes peterselie
300 gram mager lamsvlees*
30 gram boter of margarine
1½ theelepel paprikapoeder
zout
versgemalen peper
3 eieren
3 eetlepels melk
1½ theelepel Italiaanse keukenkruiden

* Neem hiervoor mals lamsvlees, bijvoorbeeld van de bout.


Ui pellen en fijn snipperen. Paprika wassen. Halveren en zaadlijsten verwijderen. In dunne repen en. Champignons schoonvegen. In dunne plakjes snijden. Besprenkelen met citroensap. Vlees in stukjes snijden en tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. In kopje peterselie fijnknippen.
In braadpan 2 eetlepels boter verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Vlees 5 minuten meebakken. Af en toe omscheppen. Toevoegen: paprika, champignons, paprikapoeder, zout en peper. Met deksel op pan 10 minuten zachtjes stoven. Af en toe omscheppen. Intussen 4 borden voorverwarmen. Boven kom eieren breken. Toevoegen: melk, peterselie, Italiaanse keukenkruiden en zout. Door elkaar roeren. In kleine koekenpan met antiaanbaklaag ¼ eetlepel boter verhitten. ¼ Deel van eimengsel erin schenken en laten uitvloeien. Zachtjes bakken tot bovenkant bijna droog is. Op warm bord laten glijden. Op dezelfde manier nog 3 omeletjes bakken. Vleesmengsel over omeletjes verdelen. Omeletjes dubbelklappen. Lekker met spaghetti en Knoflooktomaatjes.

4 personen

voedingswaarde : 250 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 25 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip maart 1987

Geen opmerkingen: