zondag 4 maart 2018

Konijn in rozemarijn-roomsaus

KONIJN IN ROZEMARIJN-ROOMSAUS

1 ui
1 pak konijndelen (1 kilogram)
zout
peper
50 gram boter of margarine
2 deciliter rosé
3 theelepels rozemarijnblaadjes
1 eetlepel rozebotteljam
1/8 liter slagroom
2 eetlepels bloem
1 bekertje crème fraîche


Ui pellen en snipperen. Konijndelen inwrijven met zout en peper. In grote braadpan boter verhitten. Konijndelen in 5 minuten rondom bruin bakken. Uit pan nemen. Aan bakvet ui toevoegen en 3 minuten bakken. Toevoegen: rosé, rozemarijn en jam. Konijn terugdoen in pan. Met deksel op pan konijn 1¼ uur zachtjes stoven. Af en toe keren. Intussen schaal voorverwarmen. Konijndelen uit pan nemen en op warme schaal leggen. Afdekken met aluminiumfolie. Boven een kom het stoofvocht zeven. Stoofvocht terugdoen in pan en aan de kook brengen. In kommetje slagroom en bloem gladroeren. Al roerend slagroommengsel aan stoofvocht toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. 2 Minuten zachtjes laten koken. Crème fraîche erdoor roeren. Saus op smaak brengen met zout en peper. Van konijn folie verwijderen. Saus rondom schenken.
Lekker met in de schil gekookte aardappelen en spruitjes.

4 personen

voedingswaarde : 705 kcal p.p.
bereidingstijd : 2 uur

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Allerhande maart 1987

Geen opmerkingen: