zondag 4 maart 2018

Aubergine gevuld met koolvis-kerrieragout

AUBERGINE GEVULD MET KOOLVIS-KERRIERAGOUT

400 gram koolvisfilet (diepvries)
2 eetlepels citroensap
2 dunne preien
2 aubergines
40 gram boter of margarine
30 gram bloem
1 eetlepel milde kerriepoeder
½ eetlepel scherpe kerriepoeder
1½ deciliter melk
1 kruidenbouillontablet
½ eetlepel bruine suiker


Koolvis in 30 minuten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing op pak. Vis in kleine blokjes snijden. Besprenkelen met citroensap. Prei wassen en schoonmaken. In dunne ringen snijden. Aubergines wassen en in lengte halveren. Met mes vruchtvlees voorzichtig tot op 1 centimeter van rand lossnijden. Vruchtvlees met lepel eruit scheppen en in stukjes snijden.
In braadpan 10 gram boter verhitten. Auberginestukjes 3 minuten zachtjes bakken. Uit pan nemen. Aan bakvet rest van boter toevoegen. Bloem en kerriepoeder erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje melk en 2 deciliter water toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Bouillontablet erboven verkruimelen. Suiker erdoor roeren. Blokjes vis en prei toevoegen (enkele preiringen achterhouden voor garnering) en 2 minuten stoven. Auberginestukjes toevoegen en vis in nog 8 minuten gaar stoven. Intussen in wijde pan met ruim water en zout auberginehelften 5 minuten koken. Met een schuimspaan uit pan nemen en in vergiet laten uitlekken. Auberginehelften vullen met vis-kerriemengsel. Over 4 borden verdelen. Rest van vis-kerriemengsel rondom de aubergine scheppen. Garneren met achtergehouden preiringetjes.
Lekker met rijst en witlofsalade met rode paprika en ananas.

4 personen

voedingswaarde : 265 kcal p.p.
voor- /bereidingstijd : 65 / 25 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Allerhande maart 1987

Geen opmerkingen: