dinsdag 13 juni 2017

Abrikozen met munt, kaneel en sinaasappel

ABRIKOZEN MET MUNT, KANEEL EN SINAASAPPEL

1 sinaasappel
500 gram abrikozen (gehalveerd)
1 takje munt
1 kaneelstokje (in stukken)
250 gram suiker


Grote weckpot (inhoud 750 ml) afwassen in heet sodawater, afspoelen met kokend water en omgekeerd op schone theedoek laten drogen. Sinaasappel schoonboenen, dun schillen en schil in stukken snijden (sinaasappel wordt verder niet gebruikt). Abrikozen met takjes munt, kaneelstokje en repen sinaasappelschil in pot leggen. In pan ½ liter water aan de kook brengen en suiker erin oplossen. Suikerstroop over abrikozen in pot schenken, tot 2 cm onder rand. Pot afsluiten. Pot in pan zetten en water in pan schenken tot halverwege pot. Water aan de kook brengen en 20 min. laten koken. Pot uit pan nemen, laten afkoelen en op donkere plaats max. 6 maanden bewaren. Na opening zijn de abrikozen nog enkele dagen houdbaar in de koelkast. Lekker met zachte geitenkaas of gegrild lamsvlees.

1 persoon

bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Nynke van der Kooi [De-Heksenketel]

Geen opmerkingen: