dinsdag 13 juni 2017

Gevulde ananas met mangosaus

GEVULDE ANANAS MET MANGOSAUS

1 verse ananas
2 kiwi's
100 gram aardbeien
1 mango
4 takjes munt
1 eetlepel limoensap
1 eetlepel poedersuiker
3 eetlepels kirsch


Snijd de ananas in 4 gelijke stukken. Verwijder de schil voorzichtig en snijd de ananas in kleine stukjes. Bedruppel de stukjes ananas met kirsch en zet de ananas gedurende 1 uur afgedekt in de koelkast. Schil de kiwi's en snijd ze in plakken. Was de aardbeien. Schep nu de ananas, de aardbeien en kiwi's voorzichtig door elkaar. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine stukken. Pureer de mango in de keukenmachine tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met limoensap en poedersuiker. Leg de 4 ananasparten (de schillen) op de borden en verdeel de ananassalade erover. Schep de mangosaus erop en garneer het geheel met de takjes munt. Eet smakelijk!

4 personen

voedingswaarde : 160 kcal p.p.

gerechtsoort : nagerecht

bron : Erie Fraters [dieetinfo]

Geen opmerkingen: