dinsdag 13 juni 2017

Nectarines met marasquin

NECTARINES MET MARASQUIN

6 nectarines
100 gram suiker
4 eetlepels marasquin


Schone theedoek uitspreiden. Weckpot (inhoud ¾ liter) met 3 centimeter water vullen. Rubberring erin stoppen. In magnetron aan de kook brengen en even laten doorkoken. (100%, 2 - 3 minuten). Pot met pannenlappen uit magnetron nemen. Water eruit gieten. Ring en pot omgekeerd op theedoek laten uitdruipen. Deksel in schaal doen. 1½ deciliter water toevoegen. In magnetron aan de kook brengen en even laten doorkoken (100%, 1 - 2 minuten). Afgieten. Deksel op theedoek leggen. Nectarines schillen. Halveren en pit verwijderen. In schijfjes snijden. In pot doen. In schenkkan 2 deciliter water en suiker aan de kook brengen (100%, 2 - 3 minuten). Doorroeren. Koken tot suiker is opgelost (100%, 2 - 3 minuten). Marasquin erdoor roeren. Over vruchten schenken. Rubberring en deksel op pot leggen. Met plakband kruiselings afplakken. In magnetron zetten. Verhitten tot belletjes naar boven komen (100%, 2 - 3 minuten). Terugschakelen (25%, 15 minuten). Klem op pot zetten. Laten afkoelen. Klem verwijderen. Etiket met naam product, datum en bewaartijd 6 maanden erop plakken. Consumptietijd na 1 dag.

1 pot

bereidingstijd : 45 minuten

gerechtsoort : inmaak

bron : Tip juli 1988
Een reactie plaatsen