zaterdag 11 februari 2017

Venkel met gedroogde abrikozen en zongedroogde tomaatjes (Algerije)

VENKEL MET GEDROOGDE ABRIKOZEN EN ZONGEDROOGDE TOMAATJES

120 gram ongezwavelde gedroogde abrikozen
½ theelepel venkelzaad
2 mooie venkelknollen
zout
60 gram zongedroogde tomaatjes
versgemalen peper


Doe de abrikozen in een schaal, overgiet ze royaal met kokendheet water, roer de venkelzaadjes erdoor en laat de abrikozen een uurtje opzwellen tot ze zacht en rond zijn.
Maak de venkelknollen schoon, verwijder de kern en snijd de rokken in repen. Blancheer de venkel een paar minuten in kokend water met zout, giet ze af en laat ze afkoelen.
Snijd de tomaatjes in heel fijne blokjes, doe ze in een pan met een flinke scheut weekvocht van de abrikozen en wat zout en peper en verwarm ze heel rustig.
Roer de abrikozen en de venkelrepen door deze tomatensaus en verwarm alles zachtjes. Dien het op bij bijvoorbeeld rode bieten met chilipeper en harissa.

4 personen

gebied : Algerije
gerechtsoort : bijgerecht

bron : De nomadische keuken van Raïnaraï : Vegetarisch & vis / Laurent Med Khellout
Een reactie posten