zaterdag 11 februari 2017

Tadzjiekse broodsalade (Tadzjikistan)

TADZJIEKSE BROODSALADE

2 pitabroodjes
2 eetlepels extra vergine olijfolie
4 grote rijpe tomaten, in blokjes
½ komkommer, in de lengte gehalveerd, zaadlijsten verwijderd met een lepel, in halve schijfjes
3 bosuien, in dunne ringen
een bosje koriander, gehakt
een bosje dille, gehakt
85 gram feta

DRESSING
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel rijstazijn of appelciderazijn
1 theelepel suiker
¾ theelepel korianderpoeder
85 milliliter extra vergine olijfolie
zeezout

nonbrood, voor erbij


Maak de dressing. Klop het citroensap, de azijn, de suiker en het korianderpoeder in een kom door elkaar. Klop beetje bij beetje de olijfolie erdoor tot je een gladde dressing hebt. Breng hem op smaak met zout. Begin aan de salade. Verhit de oven tot 190°C. Snijd de pitabroodjes horizontaal doormidden. Snijd vervolgens de helften in smalle driehoekjes en bestrijk deze met de olijfolie. Rooster de pitadriehoekjes ongeveer 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen, zodat ze lekker knapperig worden. Leg de tomaat, de komkommer en de bosui op een grote serveerschaal. Giet de dressing erover, voeg de kruiden toe en hussel alles door elkaar. Verkruimel de feta erboven en voeg de pitadriehoekjes toe. Schep de salade één keer om en serveer hem direct met warm nonbrood.

2 - 4 personen

gebied : Tadzjikistan
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Samarkand : Verhalen en recepten uit Centraal-Azië / Caroline Eden & Eleanor Ford

Geen opmerkingen: