zaterdag 11 februari 2017

Wodka-granaatappelsorbetijs (Centraal-Azië)

WODKA-GRANAATAPPELSORBETIJS

710 milliliter granaatappelsap
60 milliliter goede wodka
2 eetlepels Cointreau
2 eetlepels granaatappelmelasse
2 eetlepels citroensap
250 gram fijne kristalsuiker


Meng alle ingrediënten. Roer goed tot de kristalsuiker volledig is opgelost. Giet het ijsmengsel in een diepvriesdoos en zet het een nacht in de vriezer. Wil je sorbetijs met een iets gladdere structuur, roer de ijskristallen dan los met een vork en zet het ijs nog een paar uur in de vriezer.
Haal het ijs vlak voordat je het wilt serveren uit de vriezer. Het is overigens erg lekker om er een glaasje wodka bij te drinken.

4 personen

gebied : Centraal-Azië
gerechtsoort : nagerecht

bron : Samarkand : Verhalen en recepten uit Centraal-Azië / Caroline Eden & Eleanor Ford

Geen opmerkingen: