maandag 13 februari 2017

Turkse visragoût (Turkije)

TURKSE VISRAGOÛT

400 gram scholfilet
1 rode ui
2 komkommers
2 eetlepels dille, gehakt
2 tenen knoflook uit de pers
1 eetlepel azijn
1 eetlepel komijnpoeder
1 borrelmaatje Pernod
1 glas witte wijn
4 eetlepels yoghurt
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel bloem
peper
zout
4 pastei- of ragoûtbakjes


Snij de komkommer overlangs open, haal de zaadlijsten weg en snij in blokjes. Snipper de ui en zet met de knoflook en de komkommer aan in de olijfolie (in een braadpan). Roer de bloem erdoor en zet nog even aan. Blus af met Pernod, witte wijn en azijn (naar smaak). Leg de scholfilets op de groenten en voeg yoghurt, komijnpoeder en peper en zout (naar smaak) toe. Laat 10 minuten zachtjes stoven, op vlamverdeler / laag vuur. Bestrooi met de gehakte dille en serveer in de voorverwarmde (als u voor bladerdeegbakjes kiest) pasteibakjes.

4 personen

gebied : Turkije
gerechtsoort : borrelhapje

bron : 30 Recepten met schol (Polaris’ Visboekjes) / Henk Prins en Jon Eyskens

Geen opmerkingen: