zaterdag 11 februari 2017

Fesenjan (Iran)

FESENJAN (EEND MET NOTEN EN SAUS VAN GRANAATAPPELEN)

1 tamme eend van 1,8 kilogram, in stukken verdeeld
6 eetlepels olijfolie
2 grote uien, grof gesnipperd
1 theelepel kurkuma of geelwortelpoeder
400 gram gepelde walnoten of een mengsel van walnoten, hazelnoten en amandelen, fijngemalen
zout
2 granaatappels
2 citroenen
4 eetlepels suiker


Maak de stukken eend droog met een stuk keukenpapier. Verhit 2 eetlepels olie en fruit de uien tot ze wat kleur beginnen te krijgen. Voeg de kurkuma of geelwortelpoeder toe en roer het geheel goed om. Doe er de fijngemalen noten, een beetje zout en 1 liter kokend water bij. Roer het geheel goed door en laat het gedurende 20 minuten heel zachtjes koken. Roer er van tijd tot tijd in. Verhit 4 eetlepels olie in een braadpan en bak de stukken eend er aan alle kanten lichtbruin in. Leg ze daarna in het notenmengsel. Sluit de pan en laat alles 40 tot 50 minuten zachtjes sudderen. Schep de inhoud van de pan van tijd tot tijd even om. Pers de granaatappels en de citroenen uit. Voeg het vruchtensap en de suiker aan de inhoud van de pan toe en schep het geheel goed om. Laat het daarna nog 20 minuten zachtjes sudderen. Schep de stukken eend op een voorverwarmde ondiepe schotel. Geef de saus die in de pan achterblijft er apart bij. Bestrooi de stukken eend eventueel met wat grof gehakte noten.

4 personen

voedingswaarde : 1795 kcal p.p.
bereidingstijd : 95 minuten

gebied : Iran
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Over de grens (Lekker koken thuis) / Reader’s Digest

Geen opmerkingen: