zaterdag 11 februari 2017

Tajen Samak bi Tahini (Libanon)

TAJEN SAMAK BI TAHINI (VISFILETS IN SESAMSAUS)

1½ kilogram forelfilets, ingesmeerd met citroensap, met zout bestrooid en enige uren in de koelkast afgekoeld
1½ deciliter olijfolie
200 gram uien, in plakken
3½ deciliter tahini
1 deciliter citroensap
2 tenen knoflook, geplet
1½ theelepel zout


Haal de visfilets ongeveer een half uur voor de bereiding uit de koelkast. Was ze, droog ze af, smeer ze met olijfolie in en bak ze ongeveer 10 minuten in een oven die op 200°C is voorverwarmd. Smeer de filets nogmaals met olijfolie in en leg ze een paar minuten onder een hete grill. Temper de oven tot 180°C. Sauteer de uien in de rest van de olijfolie en leg ze over de filets in de ovenschotel. Vermeng de tahini, citroensap, knoflook en het zout grondig en doe er water bij tot een romige saus is ontstaan. Breng die aan de kook en giet hem over de vis. Zet de vis weer in de oven en laat hem ongeveer 20 minuten bakken, tot de saus wat is ingedikt.

6 personen

gebied : Libanon
gerechtsoort : visgerecht

bron : “A Gourmet’s Delight” door Aida Karoglan in: Vis, Schaal- en Schelpdieren (Praktisch Koken) / Tony Allan

Geen opmerkingen: