KEFTA M’SCHARMELA BEL BASLA (GEHAKTBALLETJES IN UIENSAUS)
500 gram rundergehakt
1 middelgrote ui
1 teentje knoflook
½ bosje peterselie
½ bosje koriander
2 theelepels mild paprikapoeder
1 mespuntje cayennepeper
¼ theelepel komijn
zout
SAUS
50 gram boter
2 uien
¼ theelepel gemberpoeder
1 mespuntje saffraan
¼ theelepel mild paprikapoeder
1 mespuntje cayennepeper
1 eetlepel gehakte peterselie
1 eetlepel gehakte koriander
het sap van 1 citroen
zout
Voor de gehaktballetjes de ui en de knoflook fijnhakken, evenals de peterselie en de koriander. Het gehakt vermengen met deze vier ingrediënten. Paprikapoeder, cayennepeper en komijn erbij doen en zout naar smaak toevoegen. Het gehakt nogmaals goed mengen en ongeveer een uur laten rusten. Voor de saus de boter laten smelten en de gehakte uien hierin bakken tot ze glazig zijn. Gember-, saffraan- en paprikapoeder, cayennepeper en zout naar smaak toevoegen. Met ¼ liter water afblussen en zachtjes laten koken. Van het gehakt kleine balletjes vormen en bij de uiensaus doen. De gehakte peterselie en koriander toevoegen, samen met het citroensap. Het geheel enige minuten door laten koken tot de gehaktballetjes gaar zijn. Warm serveren.
4 personen
gebied : Marokko
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : …De Marokkaanse keuken : 200 Smakelijke en authentieke recepten / Brahim Lagunaoui
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten