zaterdag 11 februari 2017

Gevulde uien (Noord-Afrika)

GEVULDE UIEN

6 grote schoongemaakte uien
200 gram mager runder- of lamsgehakt
25 gram rozijnen
25 gram gehakte amandelen
150 gram in stukjes gesneden champignons
75 gram paneermeel
2 eetlepels fijngehakte peterselie
zout
peper
25 gram boter
3 deciliter yoghurt
1 ei


Kook de schoongemaakte uien 10 minuten in ruim water met wat zout. Laat de uien uitlekken en afkoelen. Hol de uien voorzichtig uit. Snijd het verwijderde vruchtvlees in zeer kleine stukjes. Vermeng het kleingesneden uienvruchtvlees in een kom met het gehakt, de rozijnen, de gehakte amandelen, de stukjes champignon, het paneermeel, 1 eetlepel van de gehakte peterselie en wat zout en peper. Vul de uitgeholde uien met het gehaktmengsel. Plaats de gevulde uien in een beboterde ovenvaste schaal. Verdeel de boter in klontjes over de gevulde uien. Bak de gevulde uien 1 uur in een op 175°C voorverwarmde oven. Vermeng de yoghurt met het ei. Schenk het yoghurtmengsel in de schaal met de gevulde uien en bak alles nog 15 minuten. Bestrooi de gevulde uien voor het serveren met de rest van de fijngehakte peterselie. Geef hierbij vers brood en salade

4 personen

gebied : Noord-Afrika
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Heerlijke gerechten uit Noord-Afrika / Wiebe Andringa

Geen opmerkingen: