zaterdag 11 februari 2017

Samaki Harra (Libanon)

SAMAKI HARRA (GEBAKKEN VIS IN PIKANTE SAUS)

2 tot 2½ kilogram vis (zeebaars, grote zeebaars, bonito of grote harder), schoongemaakt
zout
6 takjes verse koriander
15 tenen knoflook, geplet
peper
¼ liter olijfolie
125 gram walnoten, gemalen
8 eetlepels citroensap
cayennepeper


Smeer de vis van binnen en buiten goed met zout in. Wrijf de koriander samen met de knoflook fijn, doe er wat peper bij en smeer de vis aan de binnenzijde met dit mengsel in. Sluit de opening in de buikholte af, eventueel met keukengaren. Leg de vis op een stuk aluminiumfolie, giet de olie erover en vouw de folie dicht. Leg het pakje op en bakblik en bak het 40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven tot de vis zacht is. Meng intussen de gemalen walnoten met het citroensap en een snuifje cayennepeper tot een gladde saus. Leg de vis op een warme dienschaal en dien de saus apart op in een juskom.

6 - 8 personen

gebied : Libanon
gerechtsoort : visgerecht

bron : “A Gourmet’s Delight” door Aida Karoglan in: Vis, Schaal- en Schelpdieren (Praktisch Koken) / Tony Allan

Geen opmerkingen: