vrijdag 10 februari 2017

Zakoesi met champignons (Israël)

ZAKOESI MET CHAMPIGNONS

3 eetlepels olie
500 gram champignons
azijn
laurierblad
takje tijm
1 theelepel zout
snufje peper
enkele peperkorrels
sap van 1 citroen
1½ glas droge witte wijn


Warm de olijf- of slaolie in een grote pan. Was de champignons in water met een scheut azijn goed schoon en droog ze af, voeg ze daarna bij de olie in de pan. Leg een goed sluitend deksel op de pan en schud de pan goed om, zodat de champignons aan alle kanten door de olie worden gewenteld. Smoor ze enkele minuten met de deksel op de pan, voeg dan de kruiden toe, het citroensap en de witte wijn. Laat alles tezamen op een heel lag vuurtje koken gedurende 7 minuten. Laat de champignons afkoelen, zet ze dan 2 uur in de koelkast alvorens deze zakoesi te serveren.

4 personen

gebied : Israël
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De Israëlische keuken / Toussie Salomonson

Geen opmerkingen: