vrijdag 10 februari 2017

Linzensoep (Israël)

LINZENSOEP

2 liter bouillon (van ½ kilogram rundvlees)
1 laurierblad
300 gram linzen
1 runderworst
3 eetlepels bloem
zout
2 uien
1 teentje knoflook
100 gram plantenboter


Laat in een ruime soeppan het rundvlees in 2½ liter water met een laurierblad 3 uur trekken tot een sterke bouillon, of kook 2 liter water met 3 à 4 bouillonblokjes. Giet de bouillon door een zeef. Was de linzen goed en doe ze in de bouillon. Kook de linzen 1 à 1½ uur, tot ze gaar zijn. Kook het laatste half uur de worst mee; neem dan de worst eruit, snijd hem in stukjes en doe die terug in de soep. Bind de soep met de bloem en maak op smaak af met zout. Schil de uien en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de plantenboter goudbruin tezamen met een fijngeperst teentje knoflook. Dien de soep op en geef de uien er apart bij. U kunt ook nog een schaaltje broodcroûtons erbij serveren.

4 personen

gebied : Israël
gerechtsoort : soep

bron : De Israëlische keuken / Toussie Salomonson
Een reactie plaatsen