vrijdag 10 februari 2017

Borscht (Israël)

BORSCHT (BIETENSOEP)

8 bietjes
1 ui, fijngehakt
1½ liter water
1 eetlepel zout
2 citroenen (sap)
3 eetlepels suiker
2 eieren
1 potje zure room


Was en schil de bieten. Kook ze in een ruime pan met het water, de ui en het zout gedurende een uur. Voeg het citroensap en de suiker toe en kook nogmaals een half uur. Klop de eieren los en roer een soeplepel hete soep door de eieren, voorzichtig, opdat zij niet schiften. Giet het eimengsel in de soep en roer tot de soep gebonden is. Neem de bieten uit de pan en proef de soep af op smaak; wellicht moet er nog wat suiker, citroensap of zout bij - dit is afhankelijk van het zoetgehalte van de bietjes. Pers 5 van de bieten door een pureeknijper terug in de soep, bewaar de overige 3 voor een salade. Laat de borscht afkoelen en leg bij het opdienen een lepel zure room in ieder bord.
Men kan borscht koud of warm eten.

4 personen

gebied : Israël
gerechtsoort : soep

bron : De Israëlische keuken / Tousie Salomonson

Geen opmerkingen: