vrijdag 10 februari 2017

Heldere kippensoep (Israël)

HELDERE KIPPENSOEP

1 soepkip van ½ kilogram
foelie
koekkruiden
kervel
tijm
40 gram vermicelli
zout (zeezout)


Was de kip en snijd ze in stukken. Was hals, maag, hart en levertjes apart. Deze lenen zich ook heel goed voor het bereiden van bouillon, maar ik adviseer u toch ze in een afzonderlijk pannetje te koken en ze later bij de kippensoep te doen, want het water wordt soms wel eens troebel door de levertjes. Leg de kip in een pan met water, zodat ze net onder staat en laat haar ongeveer 3 uur op een zacht vuur trekken, met de kruiden en het zout naar smaak. Haal daarna de kip uit de pan en zeef de soep.
Snijd een gedeelte van het kippenvlees, bijvoorbeeld dat van 2 pootjes, in kleine stukjes en doe die terug in de gezeefde soep. De rest van de kip kunt u bewaren om er ragout van te maken of een kippensla. Doe gelijk met de stukjes klein gesneden kip de vermicelli in de pan en laat alles nog 20 minuten zachtjes doorkoken.

4 personen

gebied : Israël
gerechtsoort : soep

bron : De Israëlische keuken / Toussie Salomonson
Een reactie plaatsen