vrijdag 10 februari 2017

Soupe à l'Oignon (Israël)

SOUPE À L’OIGNON (GEÏMPORTEERD UIT PARIJS NAAR ISRAËL)

100 gram uien
50 gram boter
1½ liter bouillon
zout
peper
mespuntje cayennepeper
4 sneden witbrood, geroosterd
100 gram gemalen gruyère


Maak de uien schoon en snijd ze in dunne ringen. Laat ze in een diepe pan met boter goed bruin braden - de soep moet een donkere kleur hebben. Als de uien gaar zijn, giet er dan de kokendhete bouillon over, laat de soep nog even op een laag vuurtje door pruttelen, voeg er dan peper, zout en cayennepeper aan toe.
Het serveren gaat volgens een echt ritueel: Neem steelpannetjes van bruin aardewerk, leg in elk pannetje een geroosterde boterham, strooi er de grof gemalen kaas overheen en giet er de kokende soep over. Komt het brood weer bovendrijven, strooi er dan nog wat kaas op, leg er een klontje boter op, zet de aardewerken pannetjes in een hete oven en laat de kaas vlug gratineren.

4 personen

gebied : Israël
gerechtsoort : soep

bron : De Israëlische keuken / Toussie Salomonson
Een reactie plaatsen