BROODSAUS
1 ui
30 gram boter
¼ liter melk
zout
peper
nootmuskaat
200 gram broodkruim
eventueel 2 eetlepels room
Fruit de gehakte ui met boter in een steelpan. Giet er langzaam de melk over. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe en verwarm dit alles zachtjes. Maak het broodkruim zeer fijn, door het tussen uw handen te wrijven, tot het gaat lijken op geraspte kaas (dit werkje kost maar enkele minuten). Doe het broodkruim bij de saus en laat het geheel enkele minuten zachtjes koken terwijl u steeds roert met een pollepel. Voeg op het laatste ogenblik de room toe, als u daar prijs op stelt en warm de saus nog even op zonder te laten koken.
4 personen
gebied : Israël
gerechtsoort : saus
bron : De Israëlische keuken / Toussie Salomonson
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten