zaterdag 11 februari 2017

Aguadito de Pato (Peru)

AGUADITO DE PATO (EENDESOEP MET RIJST)

4½ eetlepels olie
2 teentjes knoflook, uitgeperst
1 middelgrote ui, in ringen gesneden
1 tomaat, ontveld en grof gehakt
1½ eetlepel chilipoeder, of naar smaak
zout
vers gemalen peper
6 porties tamme eend
4 eetlepels fijngehakte verse koriander of 2 theelepels gemalen koriander
100 gram doperwten
225 gram rijst met ronde korrel, afgespoeld
1 chili, zonder zaadjes, in reepjes gesneden


Verhit de olie in een grote pan en fruit de knoflook, ui, tomaat en chilipoeder. Breng de groenten op smaak met zout en peper. Bak de eendeporties rondom goudbruin, voeg de koriander toe, roer alles goed door en vul de pan bij met water zodat de eend net onderstaat. Breng het water aan de kook, voeg de doperwten toe en laat de eend in de afgesloten pan zachtjes gaar worden. Meet het kookvocht en vul dit met water bij tot ongeveer 1 ½ liter. Neem de stukjes eend uit de pan, verwijder de botten en snijd het vlees in stukjes. Doe dit terug in de pan samen met de rijst en laat het geheel zachtjes koken tot de rijst gaar is en de soep goed gebonden. Controleer de smaak, garneer met reepjes chili en dien direct op.

6 personen

gebied : Peru
gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : De Peruaanse keuken / Isabel Garcia
Een reactie plaatsen