woensdag 4 januari 2017

Knoflookkrabben (Vietnam)

KNOFLOOKKRABBEN

4 middelgrote verse krabben
4 uitgeperste teentjes knoflook
1 eetlepel zonnebloemolie
1 eetlepel sojasaus
zout
peper


Druk de schilden van de krabben enigszins plat. Laat de poten en de scharen aan de krabben zitten. Vermeng de uitgeperste knoflook in een kommetje met de olie, de sojasaus en wat zout en peper. Bestrijk de krabben rondom goed met het knoflookmengsel. Leg de bestreken krabben met de buikzijde naar onderen in een ovenvaste schaal. Bak de krabben 45 minuten in een op 225°C Voorverwarmde oven tot ze gaar en warm zijn. Leg de krabben op bordjes en serveer ze zo warm mogelijk. Geef hierbij eventueel een sausje van citroensap met zwarte peper.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Vietnamees koken / Wiebe Andringa
Een reactie plaatsen