woensdag 4 januari 2017

Witte bonen met gember en ananas (Vietnam)

WITTE BONEN MET GEMBER EN ANANAS

350 gram witte bonen (uit pot)
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
3 sjalotten
2 - 3 eetlepels sojaolie
6 gemberbolletjes
200 gram ananas, stukjes (uit blik)
peper
zout
1 theelepel bonenkruid
snufje tijm
snufje majoraan
2 eetlepels gembersap
5 eetlepels geraspte licht belegen kaas
¼ liter room


Doe de bonen over in een vergiet en laat ze uitlekken. Schil ui en knoflook en hak beide zeer fijn. Maak de sjalotten schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Verhit de olie in een braad- of grote koekenpan en fruit hierin ui en knoflook op hoog vuur goudgeel. Snijd intussen de gember fijn en laat de ananas uitlekken. Voeg, als het uienmengsel goudgeel is, de gember toe en na 5 minuten zachtjes bakken de uitgelekte bonen. Kruid met peper, zout, bonenkruid, snufje tijm en majoraan. Voeg het gembersap toe en de geraspte kaas. Schep ten slotte de ananas erbij en roer het geheel voorzichtig om. Laat alles met het deksel schuin op de pan, op laag vuur nog 10 - 12 minuten zachtjes pruttelen tot de inhoud lekker warm is geworden. Roer vlak voor het serveren de room erdoor en bestrooi met sjalot.
Direct eten: dit gerecht koelt snel af.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De oosterse keuken van Moeder Aarde : Vegetarische recepten uit de Aziatische keuken / Kwee Siok Lan

Geen opmerkingen: