woensdag 4 januari 2017

Roergebakken spinazie met knoflook (Vietnam)

ROERGEBAKKEN SPINAZIE MET KNOFLOOK

1 kilogram spinazie, gewassen
4 eetlepels arachideolie
6 teentjes knoflook, fijngehakt
2 eetlepels vissaus (Nuoc Mam)
1 eetlepel boter
versgemalen zwarte peper


De spinazie voorzichtig droogdraaien in een slacentrifuge of droogzwaaien in een schone theedoek. De olie in een grote wok of braadpan verhitten, de knoflook toevoegen en ½ minuut roerbakken tot deze laatste goudbruin is. De spinazie erbij doen en 2 - 3 minuten al omscheppend bakken. De vissaus en boter erdoor mengen en het geheel bestrooien met versgemalen zwarte peper.

4 personen

land : Vietnam
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Culinaire avonturen in het Verre Oosten / Keith Floyd
Een reactie plaatsen