woensdag 4 januari 2017

Boksoi uit de wok (Vietnam)

BOKSOI UIT DE WOK

700 gram boksoi (paksoi)
1 grote ui
1 teen knoflook
2 vleestomaten
3 eetlepels mais-, soja- of zonnebloemolie
2 - 3 eieren
snufje vetsin
1 eetlepel sojasaus
versgemalen peper
1/8 liter groentebouillon


Zoek de groente uit, verwijder lelijke of slappe bladeren. Was de boksoi in een bak koud water, snijd een stukje van de onderkant van de stelen en snijd die dan in stukjes van 10 centimeter of langer. Schil ui en knoflook en hak beide zeer fijn. Dompel de tomaten in heet water, ontvel ze en hak ze fijn. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook goudgeel. Klop intussen de eieren los en maak deze op smaak af met vetsin, sojasaus en versgemalen peper. Voeg ze toe aan de pan en laat gaar worden. Voeg daarna de boksoi toe met de bouillon en tomaat en bak de groente in 3 - 4 minuten beetgaar op hoog vuur.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De oosterse keuken van Moeder Aarde : Vegetarische recepten uit de Aziatische keuken / Kwee Siok Lan

Geen opmerkingen: