SUON NUONG (KRABBETJES GEMARINEERD IN KARAMELSAUS)
De krabbetjes krijgen door de zout-zoete karamelsaus met verse sereh een heerlijke, tikje zoete smaak. Het lekkerst zijn ze als ze op de barbecue worden geroosterd, maar het kan bij slecht weer ook in de oven.
2 stengels sereh
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 rode Spaanse peper
karamelsaus
1½ kilogram krabbetjes
Snijd de sereh in stukjes. Pel en snipper de sjalotjes en de teentjes knoflook. Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd de pepers in reepjes. Pureer de sereh, de sjalotjes, de knoflook en de Spaanse peper in de keukenmachine tot een gladde pasta. Meng de karamelsaus erdoor. Leg de krabbetjes in een grote schaal en schep de saus erover. Laat de krabbetjes, afgedekt, zeker 2 uur in de koelkast marineren.
Rooster de krabbetjes op de barbecue of in een braadslede in een voorverwarmde oven van 200°C in 50 minuten bruin en gaar. Bestrijk ze regelmatig met de marinade. Lekker met rijst.
4 personen
land : Vietnam
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Lekker koken met kruiden / Anneke Ammerlaan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten