woensdag 4 januari 2017

Chuoi Nuong (Vietnam)

CHUOI NUONG

3 eieren
1 kop suiker
¾ kop slagroom
1 ½ kop bloem
2 kilogram rijpe bananen
1 kop (200 gram) fijngehakte cashewnoten
1 kop geraspte kokos


Klop de eieren met de suiker op tot ze dik en schuimig zijn. Klop er de room door en schep de gezeefde bloem erdoor. Pel de bananen en hak ze in kleine stukjes (maak er geen puree van). Schep de stukjes banaan samen met de noten en de geraspte kokos door het deeg. Bestrijk 2 kleine taartvormen met wat gesmolten boter en stuif er wat bloem in. Schep in iedere vorm eenzelfde hoeveelheid deeg. Schuif de vormen in een reeds voorverwarmde oven (180°C) en bak de taarten in niet langer dan 1 uur mooi goudbruin. Dien het gebak (dat op een stijve pudding lijkt) warm of koud op. Snijd de taarten aan tafel in punten.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : nagerecht

bron : Aziatisch kookboek / Charmaine Solomon

Geen opmerkingen: