zaterdag 6 november 2010

Wontonbuideltjes met krab (Shanghai, China)

WONTONBUIDELTJES MET KRAB

2 blikjes krab
100 gram fijngesneden spinazie
2 fijngesneden lente-uitjes
1 theelepel limoenrasp
1 theelepel geraspte gemberwortel
1 eetlepel Chinese sojasaus
1 eetlepel sesamolie
zout
peper
20 wontonvellen

2 Blikjes krab laten uitlekken en mengen met 100 gram fijngesneden spinazie, 2 fijngesneden lente-uitjes, 1 theelepel limoenrasp, 1 theelepel geraspte gemberwortel, 1 eetlepel Chinese sojasaus, 1 eetlepel sesamolie, zout en peper. Uit 20 wontonvellen rondjes van 10 centimeter doorsnede steken.
Krabvulling over cirkels verdelen, deegrand met water bestrijken en wontons als buideltje dichtknijpen. Buideltjes naast elkaar (in gedeelten) in stoommandje zetten en in 10 minuten boven kokend water gaar stomen. Buideltjes in oven (75°C) warm houden.

20 stuks

voedingswaarde : 65 kcal per stuk
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : China (Shanghai)
gerechtsoort : borrelhapje

bron : Tip Culinair november 1996 : Special 64 wereldhapjes

Geen opmerkingen: