zaterdag 6 november 2010

Meloencocktail met campari, zwartebessensiroop en munt

MELOENCOCKTAIL MET CAMPARI, ZWARTEBESSENSIROOP EN MUNT

2 rijpe meloenen
250 g aardbeien
enkele blaadjes munt

SAUS
sap van 1 citroen of sinaasappel
1½ eetlepel zwarte bessen limonadesiroop
3 eetlepels campari

De meloenen halveren en met een aardappelboor bolletjes uit het vruchtvlees steken. De aardbeien wassen, de kroontjes verwijderen en in vieren snijden. De meloen met het vocht en de aardbeien in een schaal doen. Het citroensap, de siroop en campari door elkaar roeren en over de vruchten schenken. De blaadjes munt wassen, droogdeppen, in repen snijden en aan het fruit toevoegen. De vruchten voorzichtig door elkaar scheppen en over cocktailglazen verdelen of in een grote schaal opdienen.

8 - 10 personen

voedingswaarde : 80 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : nagerecht

bron : Koken met de keurslager november/december 1998

Geen opmerkingen: