zaterdag 6 november 2010

Gnocchi met salieboter en rucola (Italië)

GNOCCHI MET SALIEBOTER EN RUCOLA

2 pakjes gnocchi à 450 - 500 g
100 g ongezouten boter
6 g salieblaadjes
250 g rucola
2 romatomaten, fijngesneden
geraspte Parmezaanse kaas voor erbij

Kook de gnocchi in een grote steelpan met kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de gnocchi af.
Verwarm intussen de boter 5 minuten in een grote koekenpan op halfhoog vuur tot de boter goudbruin is. Voeg de salie toe, roer 30 seconden, en schep dan voorzichtig de gekookte gnocchi door de boter.
Verdeel de rucola over de borden en schep de gnocchi, tomaat en geraspte Parmezaan erover.

4 - 6 personen

voedingswaarde : 465 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

land : Italië
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip november 2006

Geen opmerkingen: