zaterdag 6 november 2010

Rode-koolsalade met geitenkaas

RODE-KOOLSALADE MET GEITENKAAS

¼ kleine rode kool (200 gram)
1 sjalotje
1½ eetlepel rode wijnazijn
1 theelepel mosterd
1 theelepel kruizemunt
zout
peper
4½ eetlepel (olijf)olie
1 teentje knoflook
2 takjes peterselie
1 eetlepel kappertjes
1 pot tuinbonen (nettogewicht 340 gram)
100 gram geitenkaas

Een heel bijzondere maaltijdsalade: rodekool, tuinbonen en geitenkaas. Het kruidige muntsausje met kappertjes maakt hem nog aparter. En in 20 minuten op tafel!

In ketel 1 liter water aan de kook brengen. Intussen van kool lelijk blad verwijderen. Kool met (kaas)schaaf in dunne reepjes schaven. Koolreepjes in vergiet doen. Kokend water erover schenken. Laten uitlekken en afkoelen. Intussen sjalotje pellen en fijnsnipperen. In kommetje doen: azijn, mosterd, kruizemunt, zout, peper en olie. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Peterselie erboven fijnknippen. Sjalotje en kappertjes toevoegen. Tot sausje roeren. In zeef tuinbonen laten uitlekken. Van geitenkaas korstjes afsnijden en in stukjes snijden. In schaal doen: rode kool, tuinbonen en geitenkaas. Door elkaar scheppen. Sausje erover schenken. Lekker met stokbrood.

2 personen

voedingswaarde : 485 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : kaasgerecht

bron : Tip november 1987

Geen opmerkingen: