zaterdag 6 november 2010

Fetasalade met pistachenoten (Zuid-Europa)

FETASALADE MET PISTACHENOTEN

1 kropsla
25 gram alfalfa
25 gram gepelde pistachenootjes
5 eetlepels olijfolie
1 eetlepel wijnazijn
zout
peper
75 gram feta kaas
1 ei
2 eetlepels bloem
3 eetlepels paneermeel

Verdeel enkele slablaadjes over 2 borden. Verdeel er de alfalfa over. Hak de pistachenootjes. Klop een dressing van 2½ eetlepel olijfolie, de azijn, zout en peper. Snijd de feta in reepjes. Klop het ei los in een diep bord. Haal de feta eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel.
Schenk het sausje over de salade. Bak de feta in de rest van de olie in 3 minuten goudbruin. Verdeel ze over de bordjes en garneer met de nootjes.

2 personen

voedingswaarde : 470 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten

gebied : Zuid-Europa
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Menu 3 november 1993

Geen opmerkingen: