zaterdag 6 november 2010

Lollo-rossosalade met frambozendressing

LOLLO-ROSSOSALADE MET FRAMBOZENDRESSING

1 blikje frambozen (netto 200 g, Jonker Fris)
1 eetlepel (balsamico)azijn
3 eetlepels (walnoot)olie
1 takje tijm (zakje à 15 g)
zout
peper
100 g roombrie
1 krop lollo rosso
1 bakje pecannoten (120 g, AH)

In zeef frambozen laten uitlekken, hierbij 1 eetlepel sap opvangen (rest wordt niet gebruikt). Boven kom frambozen door zeef wrijven. Azijn, olie en frambozensap erdoor roeren tot dressing ontstaat. Tijmblaadjes erboven van takje rissen. Op smaak brengen met zout en peper.
Brie in plakken snijden. Plakken in lengte in repen snijden. Sla wassen, bladeren uitslaan en in grove repen snijden.
Slarepen door dressing scheppen. Sla met dressing over vier borden verdelen. Brie en pecannoten erover verdelen.

4 personen

voedingswaarde : 405 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 5 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Allerhande 23 november 1995
Een reactie plaatsen