zaterdag 6 november 2010

Roggebrood met bieslook, zalm en ei (Scandinavië)

ROGGEBROOD MET BIESLOOK, ZALM EN EI

2 scharreleieren
50 gram verse bieslook, fijngesnipperd
4 dunne sneetjes licht Hollands roggebrood of brood met rogge
50 gram roomkaas light of ongezouten boter
200 gram gerookte of gemarineerde zalm, in dunne plakjes
50 gram zalmkuit
1 citroen, in 4 partjes

Doe de eieren in een pannetje met heet water en breng dit aan de kook. Kook de eieren 8 minuten, giet af en spoel ze af onder de koude kraan. Spreid de gesnipperde bieslook gelijkmatig uit op een bord. Besmeer de sneetjes brood met de roomkaas of boter. Druk de besmeerde kant lichtjes in de bieslooklaag, zodat ze geheel met bieslook bedekt zijn. Pel de eieren en snijd ze met behulp van een eiersnijder dwars in dunne plakjes. Leg de sneetjes brood op borden. Leg er gevouwen plakjes zalm op, een paar grote plakjes ei en tot slot wat kleinere plakjes ei. Schep er een theelepel zalmkuit op en strooi er nog een beetje bieslook over. Je kunt ook alle ingrediënten apart op een schaal serveren, zodat iedereen naar wens kan opscheppen.

4 personen

voedingswaarde : 245 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gebied : Scandinavië
gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Tip november 2006

Geen opmerkingen: