zaterdag 6 november 2010

Juzi pinqiling he lizhi (China)

JUZI PINQILING HE LIZHI (MANDARIJNIJS MET LICHEES)

100 gram suiker
3 blikken mandarijnpartjes (nettogewicht ± 312 gram)
1 citroen
1 eetlepel sinaasappellikeur
1 blik lychees (nettogewicht ± 565 gram)

In pan met 2 deciliter water, suiker op zacht vuur laten oplossen. Aan de kook brengen en 3 minuten flink laten koken tot dunne suikersiroop. Koud laten worden. Boven kom 2 blikken mandarijnpartjes afgieten. In mengbeker mandarijnpartjes van 2 blikken pureren. Boven suikerstroop pureemengsel door zeef drukken. Citroen uitpersen (3 eetlepels sap). Aan siroop toevoegen: mandarijnsap, citroensap en sinaasappellikeur. Goed door elkaar roeren. Mengsel overdoen in diepvriesdoos (inhoud 1 liter). Zonder deksel ijs in diepvries of vriesvak van koelkast in ± 4 uur laten bevriezen. Na 1 uur ijs met vork losmaken en doorroeren. Daarna met deksel afsluiten. Blik lychees en andere blik mandarijnpartjes in koelkast in ± 3 uur koud laten worden.
Mandarijnpartjes afgieten. Over 6 glazen schaaltjes lychees met 1½ eetlepel sap en mandarijntjes verdelen. Met ijsbolletjestang ijs erover verdelen.

6 personen

voedingswaarde : 205 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd / wachttijd : 25 / 5 minuten / 5 uur

land : China
gerechtsoort : nagerecht

bron : Tip november 1986

Geen opmerkingen: