zaterdag 6 november 2010

Marokkaanse stoofpot met worst (Marokko)

MAROKKAANSE STOOFPOT MET WORST

2 eetlepels plantaardige olie
400 gram dunne lamsworstjes (liefst chipolataworstjes)
1 ui, in dunne plakken
2 tenen knoflook, geperst
1 eetlepel Marokkaanse kruiden (ras el hanout)
1 kaneelstokjes
2 grote wortels, geschild, in stukjes
3 kleine pastinaken, in stukjes
375 milliliter kippenbouillon
400 gram tomatenstukjes (blik)
400 gram kikkererwten (blik), uitgelekt
grof gesneden munt en citroenpartjes voor erbij

Verhit de helft van de olie in een grote, diepe koekenpan op halfhoog vuur. Bak de worstjes al omscheppend 5 - 6 minuten, tot ze aan alle kanten goudbruin zijn. Zet ze apart. Snijd, als je geen chipolataworstjes gebruikt, de gebakken worstjes in stukken van 4 - 5 centimeter. Schenk de rest van de olie in de pan, draai het vuur lager en bak de ui en knoflook 3 minuten tot ze zacht maar niet bruin zijn. Roer de kruiden, kaneel, wortel en pastinaak erdoor. Voeg de bouillon en tomaat toe en breng alles aan de kook. Laat de stoofpot op halfhoog vuur zachtjes 15 minuten koken of tot de groenten net zacht zijn. Voeg de kikkererwten en worstjes toe en laat dit 5 minuten koken of tot de worstjes gaar zijn. Verdeel de stoofpot over 4 diepe borden, strooi de munt erover en serveer met citroen.

4 personen

voedingswaarde : 375 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gebied : Marokko
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip november 2006

Geen opmerkingen: