zaterdag 6 november 2010

Ingelegde citroenen

INGELEGDE CITROENEN

6 citroenen
75 gram fijn zeezout
1 pijpje kaneel
2 theelepels korianderkorrels
1 theelepel zwarte peperkorrels
4 kruidnagels

Ruim water aan de kook laten komen, 6 citroenen toevoegen en 3 minuten laten koken. Citroenen in koud water afkoelen. Citroenen in vieren snijden, maar niet helemaal door, de onderkant aan elkaar laten zitten. Citroenen rechtop in weckpot zetten, dicht tegen elkaar. 7½ deciliter water met 75 gram fijn zeezout, 1 pijpje kaneel, 2 theelepels korianderkorrels, 1 theelepel zwarte peperkorrels en 4 kruidnagels aan de kook brengen. Kokende vocht op citroenen in pot schenken tot citroenen onderstaan. Kaneel ook in pot stoppen. Pot goed sluiten en citroenen 6 weken laten staan.

Voor 1 pot van 1½ liter

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Tip Culinair november 1996

Geen opmerkingen: