SALSA VERDE
Serveer deze pittige groene saus over gegrilde groenten als aubergine, courgette en tomaat.
1 kopje platte peterselie
1 kopje verse basilicum
1 kopje muntblaadjes
1 teentje knoflook, uitgeknepen
2 eetlepels kappertjes
2 eetlepels rode wijnazijn
1 eetlepel olijfolie (eerste persing)
versgemalen zwarte peper
Was de peterselie, basilicum en munt en schud droog. Hak de kruiden fijn (met de keukenmachine of handmatig).
Voeg kappertjes en knoflook toe en hak nogmaals.
Voeg de azijn toe (terwijl de keukenmachine draait of, indien handmatig, in een kom met vijzel) en vervolgens de olijfolie. Voeg als laatste, naar smaak, de peper toe.
4 personen
bereidingstijd : 7 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : saus
bron : Elle eten lente 1999
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten