maandag 29 augustus 2022

Kalfsgehaktballetjes met citroensaus (Griekenland)

KALFSGEHAKTBALLETJES MET CITROENSAUS

350 gram kalfsgehakt
1 ui, fijngeraspt
150 gram langkorrelrijst, gewassen en uitgelekt
2 eetlepels fijngesneden peterselie
1 eetlepel olijfolie
zout
peper
2 eieren
sap van 1 citroen
1 eetlepel fijngesneden dille


Meng gehakt, ui, rijst, peterselie en olie en breng het op smaak met zout en peper, kneed het goed door. Vorm balletjes van het mengsel en leg ze tegen elkaar in een steelpan. Giet heet water erover tot ze onderstaan en breng het tegen de kook aan. Stoof de balletjes afgedekt in 30 minuten gaar. Neem de pan van het vuur. Klop de eieren en het citroensap dik-luchtig en roer het vocht van de gehaktballetjes er in delen door. Giet het citroenmengsel over de gehaktballetjes en verwarm ze zachtjes zodat de saus bindt. Serveer de balletjes met de saus en garneer ze met de dille.

4 personen

voedingswaarde : 325 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

gebied : Griekenland
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip Culinair augustus 2001

Geen opmerkingen: